dilluns, 28 de juliol del 2008

Els perfils de Montserrat


Iniciem una setmana dura, intensiva, ja que a l'agost no volem volem sortir a fer fotos. La sortida massiva de gent de vacances fa que les carreteres estiguin més congestionades i molts punts del patrimoni plens de gent. Dedicarem doncs aquest mes d'estiu a ordenar i muntar tot el material pendent.
Iniciem de bon matí una ruta pels camins i turons del voltant del Parc Natural. Les calitxes que enterboleixen l'atmòsfera, degudes a la calor d'aquesta època de l'any, es van esvaint a mesura qeu avança el dia. En els camps de conreu dominen els colors daurats dels rostolls recents. La Maria i jo anem guiats i conduits per tres responsables del Patronat i del parc. En Ramon és un gran coneixedor de la zona, condueix el tot terreny i ens porta per camins que molt poca gent coneix i que són rarament transitats. Aconseguim vistes insòlites dels variants perfils de la muntanya, també fem gigafotos i vídeo HD.

Al migdia parem per dinar i ho fem al restaurant 'la Barca', al costat de Monistrol de Montserrat. És una sorpresa trobar una cuina de les que anomenen 'd'autor'; sens dubte un racó gastronòmic a descobrir.

Per la tarda tornem a enfilar els camins, ara per filmar la cara sud i l'oest, seguint la ruta de la llum del sol.

Quan cau la tarda sorgeixen nuvolades cap a ponent que ens tapen la llum interessant que ens donaria la posta de sol. Decidim deixar-ho per avui, però abans de marxar contemplem com en els cims de la muntanya es formen les 'mantellines' que és com s'anomenen els núvols que s'arremolinen en els trencants de la serra degut a la condensació de la humitat que porten les marinades.

Ha estat un dia dur, especialment per les altes temperatures d'aquests dies, però la bellesa d'aquests paratges, sempre canviants, ens ha omplert l'esperit.