dimarts, 7 de juliol del 2009

Els Vilars. Jaciment ibèric d'Arbeca



Mare meva quina cremada del sol!! Avui hem anat a les afores d'Arbeca a visitar el jaciment ibèric d'Els Vilars i hem fet una fotografia semi-aèria sota el sol del migdia. No hi hem pogut anar de bon matí perquè els arqueòlegs hi treballen fins les tres. Precisament comencen a les 6:30 del matí per evitar el bat de sol! L'Arés Vidal ens ha fet una detallada explicació sobre el jaciment i els seus descobriments. Ens ha recomanat de plantar el màstil just a l'entrada principal del poblat per ser d'una rellevància històrica important.

L'operació de la fotografia aèria ha durat unes quatre hores amb la única protecció solar d'un para-sol de platja! Un vent puntual ens salvava de la desesperació, però havíem d'esperar a que anés minvant d'intensitat per poder fer les fotografies amb el màstil. En una de les esperes i entre glops d'aigua m'he escapat amb el teleobjectiu a fer fotos de l'espai per descobrir paisatges amagats entre roca i roca i, com no, d'immortalitzar l'operació amb el màstil. Somreia pensant que si ens veiés un pagès a la llunyania amb aquell tros de "trasto" no sabria entendre què estaríem tramant!

Aquí us deixem algunes imatges que creiem que han quedat interessants. Un cop més ens continuem fascinant amb les possibilitats del tractament de la llum i el color del revelat digital del format RAW... Just damunt d'aquest text he posat un exemple.

+ info

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Good post and this post helped me alot in my college assignement. Gratefulness you seeking your information.

Anònim ha dit...

Il semble que vous soyez un expert dans ce domaine, vos remarques sont tres interessantes, merci.

- Daniel