dimecres, 6 de juny del 2007

Dimecres, dia 6


Aquest dimecres ens hem llevat aviat ja que tenim moltes localitzacions per fer.
El primer lloc on hem anat és Sant Feliu de Barruera, amb una portalada porxada molt maca. Hem fet una panoràmica amb el sol encara molt baix i per tant amb un contrallum molt fort. L'església es troba amb obres i no hem pogut fer l'interior.

Serpentejant una estreta carretera hem pujat fins a Durro on hem vist la magnífica església de la Nativitat, amb molts elements interiors barrocs, testimoni de l'importància religiosa del lloc. Però avans de descarregar el material ens enfilem fins a Sant Quirc de Durro, una ermita molt petita en un pla elevat des d'on es pot contemplar tota la vall. Davant mateix, en el cap del turó, un pi molt gran, anomenat 'lo faro', tallat al bosc i plantat aquí de fa poc, apunt per la festa de les "Falles" on la gent encent una gran foguera devant de l'ermita i baixa amb les teies enceses per vells camins de la muntanya. Allí al costat he vist una font petita, però d'un aigua clistal·lina fresquíssima.

Tornem a Durro on el Bob es queda a fer les fotos mentre que jo, acompanyat per l'Òscar del Centre del Romànic, vaig cap a Santa Maria de Cardet. L'església també es troba en obres i tan sols faig algunes fotos de l'exterior i de la cripta, un petit espai sota l'àbsis, molt fosc, tan sols il·luminat per una petita finestra. Aquesta deu ser la imatge més propera al ambient original romànic.

Malgrat no ho tenia previst, l'Òscar insisteix per anar fins a l'Assumció de Coll, església que encara no ha tingut cap intervenció, però que té alguns elements interessantíssims, per exemple els capitells de la portalada molt ben conservats i el magnífic forrellat.

El dia s'ha agrisat i altre cop el cel s'ha cobert de núvols. Torno a Durro a buscar en Bob i anem a dinar.

Per la tarda tornem per segon dia a Sant Climent de Taüll. En Bob fa les fotos interiors i jo faig una panoràmica exterior. Despres busco un lloc adient, una mica distant, per fer una gigafoto. M'enfilo a una roca i espero durant una hora a que surti una escletxa de sol per fer el mosaic de fotos. Després de diversos intents ho aconsegueixo, crec que haurà quedat força bé. Tan sols em sap greu que al poble hi ha unes quantes grues enormes, pintades de color taronja, que espatllen la vista. La febra constructiva també es fa evident aquí. Hauré de fer meravelles amb el Photoshop. [+Aquest és el primer montatge de la gigafoto].

Finalment, amb una llum molt maca del sol de final de tarda, fem algunes fotos pendens d'Erill la Vall. Prop d'allí, en un prat, veiem un grup de cavalls que pasturen plàcidament; no ens podem resistir a aturar-nos per fer una sèrie de fotos bucòliques.

Ja quasi de nit recollim les coses a Casa Pernalle i enfilem cap al nostre proper objectiu: la Val d'Aran.